Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων

Κάντε κλικ σε μία από τις ακόλουθες υποκατηγορίες ή φωτογραφίες για να τις δείτε μεγαλύτερες

 

Αρχείο Φωτογραφιών 2013

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ, 24/12/2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 80 ΧΡΟΝΩΝ «ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ 15/12/2013

Στις 15 Δεκεμβρίου 2013 στο φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου εορτάσαμε με μεγαλοπρέπεια τα 80 Χρόνια Δράσης και Προσφοράς του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, υπό την αιγίδα της Α.Θ.Μ Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τα μέλη και τους φίλους, εκλεκτοί προσκεκλημένοι όπως: ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αιγυπτιώτης στην καταγωγή κ. Νότης Μηταράκης, ο Πρέσβης και Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιώργος Μαρκαντωνάτος, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Ahmad el-Bidewy, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου κ. Χρήστος Καβαλής, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Άρτεμις Γεροντάκη – Ταμβάκη, ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα κ. Hisham Darwish, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Στέφανος Ταμβάκης, Επίτιμοι Πρόεδροι, Πρόεδροι και στελέχη Αιγυπτιώτικων Σωματείων, καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και των επιστημών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τιμητικές διακρίσεις συμπατριωτών μας και μη για την μακροχρόνια προσφορά τους στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑ ΒΟΣΤΑΝΗ, 9/12/2013

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, 8/12/2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ – BAZAAR, 29 – 30 /11 ΚΑΙ 1/12/2013

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ κ. ΣΤΕΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ, 25/11/2013

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ – «ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ», 22/11/2013

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΜΑΡΙΑΣ Δ. ΓΚΙΩΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΟΙ ΣΠΗΛΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩΝ: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» , 11/11/2013

ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2012-2013, 9/11/2013

ΟΜΙΛΙΑ κ. κ. Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ – Ε. ΣΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ», 4/11/2013

ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, 2/11/2013

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, 2/11/2013

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, 1/11/2013

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΜΑΡΙΑΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΟΥ – ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ. ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ», 21/10/2013

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ, 20/10/2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ, 14/10/2013

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, 12/10/2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, 7/10/2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ, 31/5/2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ «ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΘΩΜΕΝ», Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ (1919 – 1939), 21/5/2013

BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ, 25-26-27/5/2013

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥ & ΠΑΙΔΙΟΥ, 22/5/2013

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ», 19/5/2013

Την Κυριακή 19 Μαΐου είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στον ανακαινισμένο χώρο του εντευκτηρίου μας, την τιμητική εκδήλωση προς το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Παρευρέθησαν ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου Πρόεδρος του Ιδρύματος, ο κ. Παύλος Ιωαννίδης επίτιμος Αντιπρόεδρος και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επίσης ο πρώην υπουργός κ. Θεοχάρης Παπαμάργαρης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Φίλιππος Κοσσένας, ο πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ευθύμιος Σουλογιάννης, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Α. κ. Γεώργιος Σφέτσιος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Σουέζ & Πόρτ – Τεουφίκ κ. Παναγιώτης Σαραγάς, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας κ. Βασίλης Βαγής, πρόεδροι και εκπρόσωποι Αιγυπτιώτικων Συλλόγων στην Ελλάδα, η κ. Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου, και πολλοί φίλοι και μέλη του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.
Ο κ. Κώστας Μιχαηλίδης Ά Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, αφού παρουσίασε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους έδωσε τον λόγο στους κ. κ. Ευθύμιο Σουλογιάνννη και κ. Φίλιππο Κοσσένα οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό.
Τον λόγο κατόπιν έλαβε η Πρόεδρος κ. Κρυστάλλω Τρίμη η οποία μας ενημέρωσε για το έργο του Ιδρύματος και στο τέλος παρέδωσε στον κ. Αντώνη Παπαδημητρίου Τιμητική Πλακέτα εκ μέρους του Συνδέσμου.
Τον λόγο έλαβε μετά ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου (είχε διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου από το 1994 έως το 1998) ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την Τιμητική Διάκριση προς το Ίδρυμα αναφέρθηκε στο έργο του Συνδέσμου και του Ιδρύματος.
Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε δεξίωση.

ΟΜΙΛΙΑ Δρ. ΜΥΡΤΩΣ – ΜΑΡΙΑ ΡΑΓΓΑ, 20/5/2013

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΚΑΤΣΑΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΟ ΟΡΙΑ», 13/5/2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 3 – 7 ΜΑΪΟΥ 2013

ΒΡΑΔΙΑ SIXTIES, 20/4/2013

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ», 15/4/2013

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ», 8/4/2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, 31/3/2013

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, 16 – 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

65 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, 1/3/2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, 11/3/2013

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, 9/3/2013

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2013-2015

Δ.Σ. φωτο σωστή

Όρθιοι από αριστερά: Β. Ζουές, Απ. Τζιτζάς, Γ. Χατζηνικολάου, Κ. Μιχαηλίδης, Κ. Βάλβης,             Ν. Βαδής, Γ. Κανελλόπουλος, Μ. Θεοδούλου, Μ. Χαραλαμπίδου, Μ. Κωβαίος, Χρ. Χριστοφίδης

Καθήμενες από αριστερά : Η. Αρμενοπούλου, Ευγ. Γερογιάννη, Κρ. Τρίμη, Β. Μαρινιά-Ηλιοπούλου

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ, 3/3/2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, 26/2/2013

     Στη συνάντηση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013, παραβρέθηκαν οι κ.κ. Στ. Ταμβάκης, Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Κ.Α., Εδμ. Κασιμάτης Εκπρόσωπος της Ε.Κ.Α. στην θέση του κ. Ι. Σιόκα, κ. Χρ. Καβαλής, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Δρ. Σπ. Καμαλάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο – Αιγυπτιακής Φιλίας, καθώς και η κυρία Κρ. Τρίμη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων  και ο κ. Κ. Μιχαηλίδης, Α΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Σας παραθέτουμε παρακάτω τις ομιλίες της κ. Κρ. Τρίμη και   κ. Κ. Μιχαηλίδη.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ ΤΡΙΜΗ (Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων):

     Καλημέρα σας, κύριε Πρόεδρε, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί φίλοι. Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων σήμερα εκπροσωπεί 4000 μέλη και περίπου 150.000 Αιγυπτιώτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όσο αφορά τα κρούσματα βίας εμείς ήδη με επιστολές προς το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχουμε εκφράσει την έντονη ανησυχία μας για την εξάπλωση της βίας κατά των μεταναστών και για τις επιπτώσεις στις χώρες όπου υπάρχουν και δρουν ελληνικές και χριστιανικές κοινότητες ιδιαίτερα στην Αίγυπτο και στις άλλες μουσουλμανικές χώρες. Πιο αναλυτικά θα ακούσετε από τους εκπροσώπους που ζουν στην Αίγυπτο.

     Ο Σύνδεσμός μας ιδρύθηκε το 1933, φέτος γιορτάζουμε τα 80 μας χρόνια. Συνεχίζουμε, υπάρχουμε και δρούμε με συγκινησιακή κοινωνική αλληλεγγύη δίνουμε επιδόματα σε μέλη μας που έχουν ανάγκη, υποτροφίες σε νέους που και αυτοί έχουν οικονομική κρίση. Έχουμε λαμπρή πολιτισμική προβολή και ως πολιτιστικός οργανισμός θεωρούμε ως προτεραιότητα την διατήρηση της ελληνικότητας των αποδήμων με σχολεία, εκπαιδευτικούς, με έδρες ελληνικής γλώσσας στα διάφορα πανεπιστήμια όπου υπάρχουν, να τονωθούν και να ενισχυθούν η δημιουργία ελληνικών κέντρων πολιτισμού στις πρεσβείες, στα προξενεία και ίσως και ανεξάρτητα κέντρα πολιτισμού, όπου σίγουρα υπάρχουν αλλά χρειάζονται τη βοήθεια του ελληνικού κράτους και ειδικά τη στελέχωσή τους με στελέχη φωτισμένα. Θα αναφερθώ στον Μοσκώφ που έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά τότε στο Κάιρο με τις μεταφράσεις Ελλήνων συγγραφέων στα αραβικά και Αράβων συγγραφέων στα ελληνικά. Με τα πολιτιστικά αυτά κέντρα στην Αίγυπτο θα ανοίξουν οι δρόμοι για τον τουρισμό μας, γνωρίζοντας τον πολιτισμό της Ελλάδας σίγουρα θα ενδιαφερθούν πολύ να έρθουν να τον γνωρίσουν από κοντά.

     Στο θέμα, λοιπόν, πολιτισμού εμείς σαν σύνδεσμος έχουμε πολύ καλή συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο της αιγυπτιακής πρεσβείας εδώ στην Αθήνα και συνεργαζόμαστε σε διάφορες εκδηλώσεις. Η οικονομική κρίση επ’ ουδενί δεν πρέπει να βλάψει τον πολιτισμό. Ο πολιτισμός είναι αντίδοτο στην απαισιοδοξία και στην κατάθλιψη που μας έχει όλους αγγίξει ιδιαίτερα τους νέους μας, την αφρόκρεμα μας που σκορπά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

     Όσον αφορά τη συνεργασία μας, τη σχέση μας με τον αραβικό κόσμο θεωρούμε ότι η λύση του θέματος του τζαμιού θα βοηθούσε στην ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών με την Αίγυπτο και τις άλλες μουσουλμανικές χώρες, ιδιαίτερα της Αφρικής όπου σε όλες αυτές τις χώρες το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής έχει άπειρες εκκλησίες που λειτουργούν.

     Ένα θέμα που απασχολεί τους Αιγυπτιώτες εδώ στην Ελλάδα είναι και ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος των Αιγυπτιωτών, ο οποίος βρίσκεται στον Άγιο Κοσμά, δίπλα στο παλιό αεροδρόμιο που τη μία γίνεται πάρκο και μια εμπορικό κέντρο. Ζητάμε τη διατήρηση του ή τη μεταστέγαση του κοντά, όχι μακριά και βέβαια σε παραλία γιατί είναι ναυτικός όμιλος.

     Αυτά είχα να πω, σεβόμενη και το χρόνο. Ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ και για την πρόσκληση και τη φιλοξενία σας.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (Α΄Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων):

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κυρίες και κύριοι, δεν θα σας κουράσω, διότι η Πρόεδρος μας είπε ότι είχαμε πει να πούμε, ως Σύνδεσμος.

     Το μόνο που μας απασχολεί βασικά και όπως σας το τόνισε, είναι το θέμα της βίας. Πραγματικά έχουμε μεγάλο πρόβλημα με αυτό το θέμα, διότι σκεφτόμαστε όλους τους απόδημους που βρίσκονται ειδικά στην Αίγυπτο, γιατί τα γεγονότα τα τελευταία ήταν περισσότερο εναντίον των Αιγυπτίων. Αυτό μας απασχολεί πολύ, διότι είναι και οι εκκλησίες μας κάτω, είναι το Πατριαρχείο μας κάτω.

     Ένα άλλο θέμα που θα ήθελα εγώ να θέσω είναι το θέμα των καθηγητών και των δασκάλων στα σχολεία της Αιγύπτου. Πρέπει κάποτε να ξεκαθαριστεί αυτή η υπόθεση, διότι πραγματικά εάν χαθούν τα σχολεία στην Αίγυπτο, θα χάσουμε και τον πολιτισμό μας, θα χάσουμε και τη νέα γενιά και θα χάσουμε και τους Αιγυπτιώτες.

Αυτά είχα να πω, σας ευχαριστώ πολύ και ευχαριστώ πολύ και για την πρόσκληση που μας κάνατε.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΣΑΪ, 16/2/2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ κ. Ι. ΣΙΟΚΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, 4/1/2013

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ, 12/1/2013

Κάντε κλικ σε μία από τις ακόλουθες υποκατηγορίες ή φωτογραφίες για να τις δείτε μεγαλύτερες

 

Αρχείο Φωτογραφιών 2012

Επίσκεψη της Χορωδίας μας στο Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» για τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, 27 Δεκεμβρίου 2012.

Επίσκεψη του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’  στο ανακαινισμένο εντευκτήριο του Σύνδεσμου, 11 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Χορωδίας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, 17 Δεκεμβρίου 2012

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Η μετανάστευση των Κυθηρίων στην Αίγυπτο, ειδικά στην Αλεξάνδρεια, 19ος – 20ος αιώνας» της κ. Κούλας Κασιμάτη, 3 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών, 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου.

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «50 χρόνια Καλομοίρης» της κ. Μ. Φιλίππου και του κ. Ι. Κέρπη, 26 Νοεμβρίου 2012

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Μεταφυσικά Μυστήρια στη Σαχάρα και την έρημο της Ιουδαίας» του κ. Γεώργιου Βαξεβανίδη, 19 Νοεμβρίου 2012

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Ιστορία του Κοσμήματος, το αρχαιολογικό και το Αιγυπτιακό Κόσμημα» της κ. Γεωργίας Κουρουντίδου, 12 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση Υποτροφιών 2012

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά, 10 Νοεμβρίου 2012

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Διαχείριση Περιβάλλοντος και Κλιματική Αλλαγή» της κ. Φανής Βρούζη, 5 Νοεμβρίου 2012.

Συναυλία παιδιών και εφήβων, 2 Νοεμβρίου 2012.

Παρουσίαση βιβλίου με θέμα «Ο Χορός στην κοιλάδα του Νείλου» της κ. Μάρω Φιλίππου, 29 Οκτωβρίου 2012.

Επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, 29 Οκτωβρίου 2012.

Μουσική Βραδιά με κιθάρες, 15 Οκτωβρίου 2012.

Μνημόσυνο για τους πεσόντες συμπατριώτες μας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κηφισιά, 14 Οκτωβρίου 2012

Τιμητική εκδήλωση των Αιγυπτιωτών κ. Μιχ. Σκουλιό και κ. Γ. Ζουμπουλάκη, 8 Οκτωβρίου 2012.

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Το Μπριτζ και το Σκάκι», 1 Οκτωβρίου 2012.

Ανακαίνιση Εντευκτηρίου του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, Ιούλιος – Αύγουστος 2012.

Συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, 30 Μαΐου 2012.

Καλοκαιρινή Συναυλία από την Χορωδία του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, 28 Μαΐου 2012.

Γέυμα Αγάπης, 26 Μαΐου 2012

Bazaar Βιβλίου, 26 και 27 Μαΐου 2012

Ρεσιτάλ Πιάνου του Στέφανου Νικοτιάν, 14 Μαΐου 2012

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών. 40 χρόνια υποβρυχίων ερευνών σε 40 αιώνες ιστορίας» του Χρήστου Αγουρίδη, 7 Μαΐου 2012.

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Εξωσωματική Γονιμοποίηση» του κ. Magdi Ouani, 30 Απριλίου 2012.

Εκδήλωση για τα «50 χρόνια μουσικής πορείας» της Καθηγήτριας κ. Φιφίκας Μπρουσιανού,  9 Απριλίου 2012

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Μέση Ανατολή: Η Αραβική Εξέγερση (2012 κ.ε.)» του κ. Κ. Πάτελου, 2 Απριλίου 2012

Εορτασμός Ημέρας Θεάτρου, 26 Μαρτίου 2012

Πολιτιστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με θέμα «Η Ελληνίδα ως δημιουργός και ως ηρωίδα στη σύγχρονη λογοτεχνία» της κ. Πέρσας Κουμούτση, 19 Μαρτίου 2012

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Ολυμπισμός – Ολυμπιακό Πνεύμα – Ολυμπιακοί Αγώνες» του κ. Γ. Σφέτσιου, 12 Μαρτίου 2012

Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, 11 Μαρτίου 2013

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Στα χνάρια του κομπολογιού» του κ. Ιωάννη Συμεωνίδη, 5 Μαρτίου 2012

Πολιτιστική Εκδήλωση με θέμα «Θεωρία της Γαίας» του κ. Μιχάλη Στρατηγάκη, 20 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικος Χορός, 18 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτιστική Εκδήλωση με θέμα «Naguib Mahfouz και ο Αιγυπτιακός κινηματογράφος», 6 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτιστική Εκδήλωση με θέμα «Περιήγηση στο Άγιο Όρος» του κ. Γεώργιου Βαξεβανίδη, 30 Ιανουαρίου 2012

Πολιτιστική Εκδήλωση με θέμα «Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας» του κ. Ιωάννη Παίσιου, 23 Ιανουαρίου 2012

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, 14 Ιανουαρίου 2012